HTML5 banner maken

Een HTML5 banner maken is één van de nieuwste trends in display Google advertising. Grote kans dat je er de laatste tijd zelf ook wel iets over hebt gehoord of gelezen. Er is namelijk veel aandacht voor deze nieuwe en effectieve vorm van bewegende en interactieve bannering. Benieuwd wat een HTML5 banner is en welke voordelen deze banner jou te bieden heeft? We vertellen je er alles over!

Waarom laten bedrijven een HTML5 banner maken?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven massaal overstappen op HTML5 bannering. Allereerst, en daarmee hebben we gelijk de belangrijkste reden te pakken, omdat Flash banners sinds enige tijd uit de gratie zijn. Dat brengt ons ook meteen bij de vraag wat een HTML5 banner eigenlijk is. Je zou dit nieuwe type banners namelijk kunnen zien als de moderne opvolger van de bekende, bewegende Flash banners. Mag dit dan wel, vraag je je af? Het antwoord is kort: ja! In tegenstelling tot Flash banners heeft de HTML5 variant bijvoorbeeld nauwelijks veiligheidsrisico’s. Bovendien vertraagt de HTML5 variant de laadsnelheid van een website aanzienlijk minder.

SPREKENDE BEELDEN,
KRACHTIGE BOODSCHAP

Welke voordelen heeft het maken van een HTML5 banner?

Daarnaast zijn er nog meer redenen waarom bedrijven HTML5 bannering omarmen. Naast veiligheid en laadsnelheid hebben HTML5 banners namelijk nog diverse andere voordelen. Niet alleen ten opzichte van de Flash en GIF variant, maar ook in vergelijking met statische banners. Graag zetten we deze voordelen overzichtelijk voor je op een rij.

  • Hogere betrokkenheid: dankzij bewegende elementen valt een HTML5 banner meer op dan een statische banner. Bovendien zorgt dit ervoor dat HTML5 banners meer uitnodigen om erop te klikken. Onderzoek heeft aangetoond dat de CTR (doorklikratio) zelfs drie keer zo hoog ligt als bij statische banners!
  • Meer grafische vrijheid: van alle typen banners biedt een HTML5 banner maken de beste (en meeste) grafische mogelijkheden. Dat betekent niet alleen meer vrijheid, maar ook een prachtige uitstraling én de mooiste optie voor implementatie van je huisstijl.
  • Maximaal bereik: HTML5 banners worden door alle apparaten (zowel desktop als iPhone / iOS en Android) ondersteund.

Mooi meegenomen: betere organische vindbaarheid

Hebben we hiermee alle voordelen van HTML5 banners gehad? Bijna, want er is nog een laatste mooie bijkomstigheid die de moeite van het delen waard is. Laat je namelijk een HTML5 banner maken, dan verbeter je in één klap ook je organische vindbaarheid (SEO). Achter HTML5 banners zit namelijk een semantische codering. Daarmee geef je Google en andere zoekmachines input over de inhoud van je banners.

Ook een HTML5 banner laten maken?

Wil je deze nieuwe vorm van bannering ook inzetten om je conversiepercentage te verbeteren? Neem dan contact op met de specialisten van Omzetgroeier! Als specialist op het gebied van display advertising maken wij de mooiste HTML5 banners voor jou. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Stuur ons een mail (info@omzetgroeier.nl) of bel ons op 0578-755261.

Voorbeelden HTML5 banners

Benieuwd naar de bewegende HTML5 banners? Stuur ons een berichtje!

HTML5 banner
HTML5 banner

Meer weten
over html5-banners?