11 juli 2017

Wat is SEO?

In deze blog geven we antwoord op een veelgestelde vraag: wat is SEO? SEO is een term die je vast al eens hebt gehoord. Maar wat betekent het eigenlijk, wat kun je ermee, en waarom is SEO zo belangrijk? In deze blog vertellen we je er alles over!

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting voor de Engelse term search engine optimization, of – in gewoon Nederlands – zoekmachine-optimalisatie. SEO heeft alles te maken met online zoekmachines, waarvan Google met afstand de meest bekende is. Minder bekende zoekmachines zijn bijvoorbeeld Bing en Yahoo.

Wat kun je met SEO?

De naam zegt het eigenlijk al: met zoekmachine-optimalisatie kun je je website zo optimaliseren dat deze zoekmachine-vriendelijk wordt en een hoge positie krijgt in de resultaten van een zoekmachine. SEO draagt met andere woorden bij aan een betere vindbaarheid van je website – en zorgt daarmee ook dat jouw organisatie online beter vindbaar is. Zo kom je makkelijker en sneller onder de aandacht bij mensen die naar jouw product en / of dienst op zoek zijn. Je ziet het: SEO maakt ondernemen leuker!

Waarom is SEO zo belangrijk?

Steeds meer mensen gebruiken een online zoekmachine als startpunt van hun zoektocht naar een product of dienst. Voor veel ondernemers biedt dat enorme (groei)kansen: mensen die je anders misschien nooit had bereikt, komen dankzij SEO ineens binnen een paar muisklikken met jou in contact! Dat is meteen de reden dat de concurrentie moordend is: iedereen wil een felbegeerde hoge positie in de zoekresultaten van een zoekmachine…

Is SEO eenvoudig?

Een website zoekmachine-vriendelijk maken. Het klinkt eenvoudig, maar vergis je niet: bij SEO komt veel kijken. Zoekmachine-optimalisatie vereist niet alleen veel kennis en expertise om jouw website beter vindbaar te maken, maar vraagt ook om een uitgekiende balans. Want eerlijk is eerlijk: wat heb je aan een website die voor zoekmachines perfect geoptimaliseerd is, maar die er voor je bezoeker totaal niet aantrekkelijk uitziet?

Omzetgroeier: dé SEO-specialist voor het MKB

Bij Omzetgroeier weten we hoe we SEO kunnen inzetten om jouw resultaten als MKB’er een boost te geven. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons; we maken graag kennis met je!