08 oktober 2018

Wat is een nulmeting?

Een nulmeting is een meetmoment. Een verzameling getallen die iets zegt over de vindbaarheid van jouw website en het gedrag van je huidige bezoekers. Uit een nulmeting kan blijken dat je website op bepaalde zoektermen slecht scoort in Google. Of dat je bezoekers niet lang op jouw website willen blijven. Aan de hand van de nulmeting wordt dus snel duidelijk wat binnen je website de zwakke punten zijn, maar ook waar kansen liggen op verbetering.

Een simpele benadering op de vraag wat is een nulmeting: De situatie zoals die is/was voordat er nog maar 1 vorm van zoekmachine-optimalisatie (kortweg SEO) is gedaan. Vaak ontstaat de vraag om een nulmeting vanuit een probleem:

  • De online marketing van je organisatie loopt niet goed
  • Bepaalde bedrijfsprocessen lopen niet lekker
  • Je wilt je website posities in kaart brengen

Omzetgroeier neemt Google posities als uitgangspunt voor de nulmeting óf het aantal organische bezoekers. Door doelen te stellen (stijging in de posities van de gekozen zoektermen of op bepaalde positie x het percentage organische groei) kun je een stuk wijzer worden van de voortgang van de SEO werkzaamheden ten opzichte van de beginpositie.

Wat Omzetgroeier altijd wil weten voordat we een nulmeting gaan uitvoeren zijn de volgende zaken;

  • Wie is je doelgroep
  • Hoe wil je die bereiken
  • Wat wil je dat ze gaan doen op je website

In de nulmeting kunnen we ook opnemen hoe die situatie op het moment van starten is en hoe de ideale situatie eruit zou moeten komen te zien.

Waarom is een nulmeting belangrijk?

Het uitvoeren van een nulmeting is één van de belangrijkste – zo niet dé belangrijkste – factor om een startpunt te meten. De voortgang die je met welke vorm van SEO diensten ook maakt, ijk je door dit startpunt. Zonder een nulmeting uit te voeren krijg je nooit duidelijk wat de efforts zijn van de gedane SEO inspanningen.

Wat kost een nulmeting?

Bij Omzetgroeier is de nulmeting een vast onderdeel van de SEO pakketten die wij als diensten aanbieden voor ZZP en MKB bedrijven. Het is bij ons ook mogelijk een losstaande nulmeting te laten uitvoeren, echter zit hier altijd een vraag of probleem achter deze vraagstelling. Wij zijn geïnteresseerd in deze vraagstelling.

Wil je meer bezoekers op je website en overweeg je om meetbare SEO in te zetten? Neem dan contact met ons op voor een gesprek én oplossing!