Verbeter je laadsnelheid en word beter gevonden op Google

Verbeter je laadsnelheid en word beter gevonden op Google

Verbeter je laadsnelheid en word beter gevonden op Google

Wachten. Het lijkt wel alsof we er een steeds grotere hekel aan krijgen. Wie heeft er tegenwoordig nog tijd? Even geduld a.u.b.? Vergeet het maar. Zelfs Google is ermee besmet! Want wil je beter gevonden worden op Google? Dan kun je er maar beter voor zorgen dat de laadsnelheid van je website op orde is…

Is de laadsnelheid van je website echt zó belangrijk?

Ja: de laadtijd van je website is zelfs rechtstreeks van invloed op je positie in Google. Hoe sneller je website laadt, hoe beter je wordt gevonden in Google. Dus als je beter vindbaar wilt zijn in Google, is de laadsnelheid van je website iets waaraan je kunt werken. Maar hoe pak je dat aan? We geven je graag wat tips.

Hosting: de motor achter je laadsnelheid

Wat de motor is voor je auto, is de hosting voor je laadsnelheid. Het vormt de basis voor de ‘aandrijving’ van je website. Zoals een sterke motor een auto makkelijker laat versnellen, zo zorgt een snelle server ervoor dat jouw website sneller laadt. Zorg daarom dat je je website host op een snelle, degelijke server. Dat maakt een aanzienlijk verschil voor de laadtijd.

Foto’s en bestanden minimaliseren

To add speed, add lightness. Deze oude quote is tegelijk zo actueel dat je ‘m één-op-één mag doorvertalen naar de laadsnelheid van je website. Veel websites staan zó vol met foto’s en bestanden dat de laadsnelheid er ernstig door wordt vertraagd. Comprimeer je foto’s en plaats zo min mogelijk zware bestanden op je website om de laadtijd een handje te helpen.

Code (JavaScript, HTML, CSS) verkleinen

Hetzelfde geldt voor de code waaruit je website bestaat. Code is weliswaar onvermijdelijk voor je webdesign, maar je bewijst de laadsnelheid een grote dienst door de code zo clean mogelijk te houden. Kijk daarom kritisch naar het ontwerp van je website. Mooi meegenomen: dat houdt je website gelijk mooi rustig en overzichtelijk.

Meer tips nodig om je laadsnelheid te verbeteren?

Neem gerust contact op als je graag nog meer tips ontvangt om de snelheid van je site te verbeteren. We helpen je graag, ook als je hulp nodig hebt bij het optimaliseren van je laadsnelheid.