Nieuwe website maar geen leads?

Nieuwe website maar geen leads?

Nieuwe website maar geen leads?

 

Valse start

Voorbeelden te over; bedrijven die goed geld steken in de ontwikkeling en het ontwerp van hun website. De meest mooie creaties en attractieve websites zien het daglicht.Tot zover niets op tegen. Vervolgens blijven tot teleurstelling van de opdrachtgever de leads uit en zit de opdrachtgever met een relatief dure website die niet zorgt voor leadgeneratie en dus geen extra omzet.

Nieuwe website maar geen leads

In de praktijk komt Omzetgroeier deze voorbeelden relatief vaak tegen, dus een goede reden om er een korte blog over te schrijven.
Een goede website is namelijk niet alleen een attractieve website met een heldere navigatie en een sublieme lay-out. Het is volgens Omzetgroeier een marketingmachine die leads moet genereren. Allereerst om de investeringskosten van de website eruit te halen. Daarnaast om te zorgen voor extra omzet voor de organisatie zodat extra winst behaald gaat worden.

Vooropgesteld is de opdrachtgever door de opdrachtnemer blijkbaar niet of nauwelijks op de hoogte gesteld van het feit dat 93% van alle mensen die een product of dienst gaan aanschaffen eerst kijken op Google. Behalve dat dit een keihard feit is, zou het ook hét uitgangspunt moeten zijn om te bepalen wat de strategie en doelstellingen van de nieuwe website moeten zijn. Vanuit dit startpunt zouden beide partijen moeten vertrekken bij het opzetten van een ideale website.

Kopers van een product of dienst zoeken via Google onder andere naar:

  • Reviews over de organisatie
  • Prijzen
  • Productbeoordelingen
  • Locaties

Indien de nieuwe website niet goed vindbaar is binnen Google, is het voor de consument of degene die op zoek is naar jouw dienst of product onmogelijk om de hierboven genoemde punten te vinden. Zorg dus met je website dat je goed vindbaar bent en laat zien dat jouw organisatie bestaat. Dat het een toekomstige klant kan helpen met zijn of haar zoektocht. Het hebben van een nieuwe website waar geen leads uitkomen is dan voltooid verleden tijd!

Heb jij ook een nieuwe website maar geen leads? Maak dan een nieuwe start en gebruik de zoekmachineoptimalisatie diensten die breed kunnen worden ingezet en geschikt zijn voor elke website. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.