Online klantenbinding ook door Mobile Strike!

Online klantenbinding ook door Mobile Strike!

Via deze blog geeft Omzetgroeier tips, tricks en ervaringen op welke (soms bijzondere) manieren je via online en offline kanalen bezoekers kunt genereren en relaties kunt ontmoeten. Naast natuurlijk bloggen, e-mailmarketing en een goede website zijn er namelijk diverse andere kanalen om bezoekers met je te verbinden.

Online Rapportagetool

Via de SEO Analyse geeft Omzetgroeier organisaties de mogelijkheid om een gratis optimalisatie rapportage van hun websites op basis van techniek, content en populariteit aan te vragen. Dit rapport geeft een goed uitgangspunt om eventuele verbeterpunten aan te geven. Zo kom je tot een langdurige relatie met de klant. Verreweg de meeste online klanten komen binnen via dit kanaal.

Google Adwords

Naast de online rapportagetool komen er ook relaties binnen via de campagnes die Omzetgroeier heeft lopen via Google Adwords. Onder het motto practice what you preach zet ik deze krachtige tool van Google in om de naamsbekendheid van Omzetgroeier te verhogen. Hierdoor trigger je bezoekers om door te klikken naar je website en contact op te nemen. Google Adwords campagnes opzetten en optimaliseren is hetgeen Omzetgroeier voor haar relaties kan betekenen en daarmee voor klanten meer directe omzet genereren via de websites of webshops van de betreffende klanten.

Bijzonder: Mobile Strike

Online klantenbinding ook door Mobile StrikeDe meest merkwaardige en leuke online ontmoeting die ik heb gehad is via deze game. Ik lag in maart een paar dagen ziek op bed en uit verveling ben ik een app via de Appstore gaan installeren: Mobile Strike. Via de reclamespot met daarin een klassiek gewelddadige Arnold Schwarzenegger die commandeert dat je dit gespeeld MOET hebben, ben ik gaan zoeken en installeren.

Daar gaan we dan. Ik ga niet inhoudelijk uitweiden over de mogelijkheden van Mobile Strike, wel kan ik meedelen dat de kans op verslaving aanwezig is. Toch heeft dit spel meer in zich dan elkaar aanvallen. Ik ben door de vele chat- en mailcontacten met Nederlanders ook in gesprek geraakt met een ondernemer. Zijn wens was zoekmachine-optimalisatie voor zijn producten om hoger te komen in Google. Na enkele malen met elkaar gebeld te hebben kreeg ik de opdracht om voor bepaalde zoektermen zijn webshop op pagina 1 van Google te krijgen. Wat een leuke uitdaging! Het is erg bijzonder hoe deze relatie tot stand is gekomen.

Uitstapje; de plaatselijke krant

Online klantenbinding ook door Mobile StrikeAfgelopen maand ben ik er toch voor gegaan; een artikel in de plaatselijke krant. Waarom denk je? Nou, niet in de eerste plaats om mezelf te verloochenen als Online Marketing & Webdesign organisatie, maar omdat ik ook geloof in de kracht van offline marketing, hoe onmeetbaar ook. Er bestaan wel degelijk doelgroepen die niet veel online zijn, maar toch een website hebben waarmee men meer online omzet wil behalen. Aan dit offline interview heeft Omzetgroeier leuke nieuwe relaties overgehouden. Een aanrader dus voor iedere online organisatie: benut ook offline kanalen want dit versterkt alleen maar je naamsbekendheid en klantportfolio!

Netwerken & samenwerken

Veelal bestaan klantcontacten uit online; o.a. mailverkeer & chatsessies.
Uiteindelijk is bekendheid van je organisatie ook afhankelijk van hoe en of je je organisatie offline presenteert.  Laat zien wie je bent als zelfstandige. Netwerkbijeenkomsten zijn hiervoor een goede gelegenheid. Je ontmoet nieuwe mensen en dit kan je helpen met de gunfactor voor een opdracht op een later tijdstip. Daarnaast ontmoet je nieuwe relaties door samen te werken; dit kan letterlijk door kantoor te houden in een bedrijfsverzamelgebouw. Ook kun je samenwerken letterlijk nemen door verbanden aan te gaan met andere bedrijven binnen je vakgebied.

Als organisatie zelf meer relaties en uiteindelijk klanten krijgen?

Op zoek naar meer bezoekers en relaties? Neem dan contact met Omzetgroeier op omdat wij met passie jouw omzet online kunnen laten groeien. Wij garanderen echter niet dat wij Mobile Strike kunnen inzetten voor jouw organisatie!