Linkbuilding anno 2016

linkbuilding anno 2016

Linkbuilding anno 2016

Linkbuilding is en blijft een belangrijk onderdeel binnen Google anno 2016. Google ziet links als stemmen voor jouw website. De zogenaamde autoritaire website links die relevant zijn voor jouw onderwerp zijn voor Google veel meer waard dan een hele serie website links die minder autoritair zijn. De hoeveelheid links zijn voor Google niet meer relevant, echter de kwaliteit wel!  Google Penguin is het algoritme van Google om de kwaliteit van links tussen websites te beoordelen. Maar Google wordt steeds slimmer en straft kwantiteit dus af. Google biedt zelfs tools waarmee beheerders kunnen aangeven welke externe links als ‘toxic’ (lees; giftig) aan te merken zijn, zodat deze verwijzingen geen negatieve effecten op de hoogte van de websites hebben.

Linkbuilding is een belangrijke factor binnen zoekmachine optimalisatie. Nog steeds wordt het ranken op keywords voor 60% bepaald op basis van het backlinkprofiel. Linkbuilding is dus erg belangrijk en vereist dan ook veel aandacht en zorgvuldigheid. Handmatige linkbuilding en het creëren van een natuurlijk linkprofiel zijn het meest waardevol om hoger in de Google zoekresultaten te belanden met jouw website.

Interne linkbuilding

Interne linkbuilding wordt ook nóg belangrijker. Dit zijn de links naar verschillende webpagina’s binnenin jouw website. Google is gek op relaties. Schrijf daarom korte teksten en blijf het aantal webpagina’s op jouw website steeds uitbreiden. Voorzie de korte teksten van links naar andere artikelen om hiermee meer verwijzingen op te bouwen. Vooral verwijzingen van bijvoorbeeld de landingspagina naar dieper geneste artikelen (bijvoorbeeld nieuwsartikelen/blogs) krijgen hierdoor meer linkwaarde mee en stijgen daardoor in de rankings.

Om goede linkbuilding toe te passen heb je allereerst goede zoektermen nodig. Deze kun je vinden met behulp van verschillende tools, zoals de zoekwoorden analysetool van Google. Zo kun je snel zien welke links de website positie omlaag brengen, en welke website links juist goed scoren. Linkbuilding is door de randvoorwaarden die Google stelt omvangrijk.

Gratis aanmelden

Via de website DMOZ.com kun je gratis een autoritaire link van jouw website opgeven. Deze site bestaat al sinds 1998 en wordt door Google uitgelezen in de Google directory.

Wil je meer informatie over linkbuilding en ben je nieuwsgierig geworden hoe wij deze techniek kunnen inzetten voor zoekmachine optimalisatie? Neem dan contact met ons op.